HTML

Tomi garázs

1:18-as autómodell, valamint autó prospektus bemutatók, autózással kapcsolatos gondolatok.

Friss topikok

Címkék

Bemutató: AUTOart Lamborghini Aventador LP 700-4 1:18

2014.02.01. 12:54 MT21013

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (1).JPG

Ez most kellett. Nagyon. Pedig sokáig ment az őrlődés. Az elődök ott sorakoznak szépen egymás mellett - Espada, Miura, Urraco, Countach, Diablo, Gallardo, Murcielago... Mind folyton jelezték, az Aventadornak itt kell lennie! Tudtam, éreztem én persze, de valamiért a gyártó úgy döntött, hogy az Aventadort csak a Signature sorozatban lehet elérni, ami azért két "kommerszebb" AUTOart modell árát kóstálja, valljuk meg nem aprópénz.  

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (11).JPG

Nem nyugodtak hát a modelles berkekben ismert "hangok". Mígnem egy relatíve kedvező, erősen akciós árú darab nem került a látómezőmbe. Egy éjszakás forgolódás után megszületett a döntés, legyen! Legfeljebb kimarad valami az idei kívánságlistáról. Amúgy sem jött 2013-ban senki Sant'Agata Bologneséből. A hungarocell dobozt kivéve egyből különféle papírok kerültek elő. Ez már mutatta, hogy nem szokványos modellel lesz dolgom. 8 oldalas színes kiadvány az igazi és a modell autóról pár érdekességgel, jótanács lista a nyitogatáshoz ábrákkal és persze a legfontosabb, a limitált példánynak szóló certifikáció.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (12).JPG

A narancs színű Aventadorok közül ez a 3464-ik példány, a modell aljára szerelt táblácska is jelzi.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (13).JPG

Még a hungarocell doboz is komolyabb, mint a megszokott standard AUTOart modellek esetében. A színének megállapítására nem vállalkozom, viszont egyáltalán nem morzsolódik. Igazságtalan is lenne összehasonlítani egy jó kalács módjára foszlós OttOMobile "dobozzal".

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (3).JPG

A Lamborghini nem vádolható gyakori típusváltásokkal, a Countach 2 évtizedig vitte a márkát, az utódok pedig 1-1 évtizedig képviselték a bikák csúcsát. Amikor azonban a Lambo kihoz egy újabb csúcsmodellt, akkor azzal elég nagyot gurítanak. A maga idejében "ütött" a Diablo, formailag a Murcielago talán nem volt akkora ugrás, inkább az -Audinak köszönhetően- minőségében és kidolgozásában lépett előre. Most azonban az Aventador újra azt a hú de mocskosul jó lett érzést hozza elő.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (2).JPG

A modell szintén ezt az érzést közvetíti. Ebben az ár- és kidolgozási kategóriában elég csúnya lenne, ha az egyszeri modellgyűjtő kritikai észrevételek sorát írná. Márpedig nem nagyon tud ilyet írni, még rosszindulattal sem. Bár azért de. Egy-két helyen az illesztések kialakítása még csiszolható lenne. Például az ajtó előtt picit nagynak érzem a rést, a csomagtérfedél két oldalának hézaga sem egyforma, ez felülről jól látszik.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (8).JPG

A többi nézetben aztán jön a tüzijáték. A hibátlan, szemcsementes narancs metál festés lélegzetelállítóan szép. Eredetileg citromsárga Aventadort szerettem volna, a narancs csak második volt a listán. Ezekkel a fekete felnikkel viszont úgy érzem nem volt rossz választás az orange.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (4).JPG

Míves rácsok, finom részletek, tökéletes összhatás a boldog tulajdonos jutalma. A standard AUTOart-ok is a modellszakma csúcsát képviselik, de ez a Signature kivitel még rátesz egy lapáttal.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (5).JPG

Brutális a hátsó nézet, valahogy még a gumiabroncs is sokkal élethűbb. Gyönyörűek a lámpák, pazar az egész mindenestül.  

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (6).JPG

Ahogy a Golf I vonásait fel lehet fedezni az aktuális Golfban, úgy az Aventador is hordoz elég sokat a Countach örökségéből. Ez főleg akkor feltűnő, ha egymás mellé helyezzük őket.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (7).JPG

A hátsó szárny is mozgatható, bár azt hiszem a fotózáson kívül nem sokat fogom nyitogatni. Nagy erőszükségletet igényel a lecsukása, az embert kerülgeti a frász nehogy kárt okozzon benne. Ugyanezen ok miatt az oldalsó légterelők kifeszegetését meg sem próbáltam. Nekem elég a tudat, hogy azt is megcsinálták. 

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (9).JPG

Azt hiszem a felnire és a mögötte lévő fék kialakításának színvonalára bármilyen szó is kevés lenne. Ezt nézegetni kell és gyönyörködni benne. Meseszép!!

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (14).JPG

Ugyan nem nyitható a tanksapka, ami továbbra is full prémium modellszegmens privilégiuma, de nagyon szépen kimélyítették körülötte a hézagot, ezért sokkal élethűbb. 

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (10).JPG

Az Aventador alja nagyrészt burkolt, így a modell alján nem éri különösebb inger a szemlélőt.  

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (15).JPG

Amennyire lehet részletes a motortér, új típusról lévén szó elég magas a burkolt részek aránya. Ami viszont látható az igényes és profi.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (16).JPG

A csomagtér megér egy külön misét. Normál esetben ezt a modellgyártók letudják két buta, drabális zsanérral és mindenki boldog, mert nyílik ugye. Na de nem itt! Óvatos kinyitás után el kell csúsztatni a fedelet.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (17).JPG

A fedél kinyitása után egy gyönyörűen kidolgozott, kárpittal bélelt üreget látunk, de nézzük csak meg közelebbről.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (19).JPG

Azért ilyen kidolgozottságú nyitó-támasztó mechanizmust ritkán látni. 

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (18).JPG

Az ajtók nyitásához a kilincs gombját az autó orra felé kell megtolni, mire a szárnyas ajtók maguktól felemelkednek. Zseniálisan igényes és szép megoldás.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (20).JPG

Az ajtó bekötési pontja is árulkodik a mestermunkáról.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (21).JPG

Szépen sikerült az ajtó belső burkolata.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (22).JPG

Akinek van AUTOart modellje az tudja, hogy náluk a belső kialakítás garantáltan nyálcsorgatást vált ki. Minden finom, semmi sem elnagyolt, klappolnak az illesztések.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (23).JPG

Felhívom a figyelmet a műszerfali bőr varrás imitációjának aprólékosságára, a kormány, vagy a középkonzol apró mütyürjeinek megmunkálására. A fekete-narancs színösszeállítás belül is visszaköszön. Ott sem mutat rosszul... 

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange (24).JPG

Piszok drága, de zseniálisan szép modell az AUTOart Aventador. Kedves Murcielago, itt az idő, át kell adni a helyet a fiataloknak.

Autoart Lamborghini Aventador LP 700-4 1_18 orange.JPG

2 komment

Címkék: Modell Lamborghini AUTOart

A bejegyzés trackback címe:

https://tomigarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr105792572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2014.02.04. 08:55:35

Hát, ez egyszerűen pazar! Többet hozzá se kell fűzni nagyon. Gratula itt is!
süti beállítások módosítása