HTML

Tomi garázs

1:18-as autómodell, valamint autó prospektus bemutatók, autózással kapcsolatos gondolatok.

Friss topikok

Címkék

Bemutató: AUTOart Lamborghini Diablo 6.0 1:18

2013.05.04. 20:48 MT21013

Külső 1.JPG

Számomra Lamborghini sorozatom egyik legnagyobb kedvence ez a Diablo. Részben maga az autó, részben a konkrét modell miatt is. Ami az előbbi kötődést illeti, az ős Diablo gyerekkorom ikonikus sportkocsija volt az F40-es Ferrarival karöltve, hatalmas hátsó szárnnyal és bukólámpával.    

Külső 5.JPG

A modell egy késői, bukólámpa és szárnyfosztott 6.0 verziót formáz meg, de ezektől eltekintve kívülről ugyanaz a sziluett, ugyanakkor mások a felnik és a beltér is. Maradt viszont a 12 hengeres motor és a szárnyasajtók. Tulajdonképpen ez a típus készítette elő a terepet az utód Murcielago számára.

Külső 3.JPG

Ez az AUTOart modell minőségi csere részeként egy szintén sárga Bburago modell helyére érkezett. Nagyon szerettem az olasz masinát a maga idejében, de ez a példány nem említhető egy lapon elődjével.

Külső 4.JPG

A modell egy szóval jellemezve GYÖNYÖRŰ. Még az AUTOart modelljeim között is az elsők között van. Nagyon eltaláltak a formák. A részletek összhangja pedig igazi mestermunka.

Külső 2.JPG

Finoman illeszkednek az ajtók, az egész modell tanítanivalóan harmonikus és igényes. Bármit veszünk górcső alá, a vége egy elégedett csettintés. 

Külső 6.JPG

A közúti Diablok valószínűleg legtöbbet látott nézete a hátsó. Még ma is megdobogtatja az autóbolondok szívét...

Külső 7.JPG

Rácsmániások örömmel nyugtázhatják, hogy szép számmal akad rács a modellen. Talán az egyik legszebb a motorháztető melletti. Ha már itt járunk akkor adózzunk tisztelettel a tanksapka élethű kialakításának.

Rács.JPG

A szépséges modell külsején koronaként díszeleg a felni és környezete. A féktárcsa, a Brembo féknyereg, az embléma mind-mind elhivatott részletességre törekvésről árulkodik. 

Felni.JPG

Első pillantásra azt hihetnénk, hogy nem sok minden látnivalót találunk a modell alján.

Alja1.JPG

De aztán a hátsó futómű környékén bizony vannak finomságok és az a kipufogó kidolgozás is megér pár elismerő pillantást.

Alja2.JPG

Szépen kidolgozott teleszkópokon átfordulva tárul fel a 12 hengeres erőforrás miniatürizált változata. Sajnos a zsanérok nem tartják meg a fedelet, azt fogni kell a szemlélődés során, de a látvány kárpótol.

Motor 1.JPG

Közelebbről szemügyre véve a hengerek gyújtási sorrendjét is elolvashatjuk...

Motor 2.JPG

A csomagtartó hasonló módon tárul fel, mint a motortér. A helyzet ugyanaz, az 1:18-as teleszkópok szépek, de nem tartják a fedelet. A kárpit ebben a modellben magától értetődő.

Csomagtartó.JPG

A felfelé nyíló ajtók miatt kissé korlátozott a betekintés, de megéri kicsit hunyorogni, mert az AUTOart szokás szerint szép belteret hozott össze. Egyébként nincs túlbonyolítva a belső. Egyszerű körműszerek tájékoztatják a sofőrt, különösebb színkavalkád sincs, még kéziváltóval kellett gépészkedni. Régi szép békeidők.

Belső 1.JPG

Ez egyébként már a módosított, ívelt formavilágú, kevlárbetétekkel gazdagon kistafírungolt műszerfal. Az ős Diablóé még szögletes, kissé darabos volt. Aki sokat játszott a Need for speed számítógépes játékkal, annak ismerős lehet ez a vezetői környezet.

Belső 2.JPG

A képek azt gondolom magukért beszélnek, ez egy valóban TÖKÉLETES modell! Már csak egy Aventador kellene mellé!

Doboz.JPG

5 komment

Címkék: Modell Lamborghini AUTOart

A bejegyzés trackback címe:

https://tomigarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr995280989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2013.05.04. 21:42:55

Ismét egy gyönyörű modell! Nekem is nagy kedvencem, de sajnos hátul áll a listán.

MT21013 2013.05.04. 22:05:32

@FrozenSilverM5: Bezzeg, ha te is a 70-es évek végén születtél volna :-)

Alstare 2013.07.16. 21:38:56

Szia!

Írtam egy e-mailt AA Diablo-val kapcsolatban. Tudnál segíteni a kérdésemmel kapcsolatban?

Köszönettel,

Tamás

MT21013 2013.07.17. 12:30:17

@Alstare: Helló, persze nagyon szívesen segítek, ha tudok, de sajnos nem kaptam meg a levelet. Ha gondolod itt is megbeszélhetjük, vagy próbáld az mt2101@freemail.hu címen.

MT21013 2013.07.18. 08:50:00

@Alstare: ment válasz, remélem hasznos lesz.
süti beállítások módosítása