HTML

Tomi garázs

1:18-as autómodell, valamint autó prospektus bemutatók, autózással kapcsolatos gondolatok.

Friss topikok

Címkék

Itt a tél - és morgok megint

2013.01.14. 19:26 MT21013

Megérkezett a téli szezon első komolyabb havazása. Nem baj, így van jól, ez a tél dolga, mikor ha nem most? Kell a csapadék, porzik a Balaton, panaszkodnak az agronómusok.

Kedvenc nagykorú öreg Tevém is álcázósdit játszott reggelre:

P1140094.JPG

Útnak indultam és a szokásos morgolódásaim -mint minden évben- most is pár percen belül előjöttek. Sajnos rengeteg "honpógár" végtelenül egyszerű és igénytelen. Ez megnyilvánul a közterületeink állapotától kezdve a köztisztaságon keresztül az élet rengeteg más területéig bezárólag, pl: a téli közlekedésben is.

Azon még csak röhögni szoktam amikor lustikáim a 15 centis havat az ablaktörlővel törlik le, miközben hallani lehet a nagy kattanást amint az ablaktörlőmotor (még) győzedelmeskedik a lefagyott lapátok felett. Ha leég a motor, vagy leszakad a gumi az ő baja... 

Már azok miatt sem morgok különösebben (meg kellett szoknom) akik képtelenek indulás előtt kb. 1 percet szánni arra, hogy a tetőt borító 10-20 centi havat lesöpörjék. Nagyon "szeretek" mögöttük menni, közben éneklem a hull a hó és hózik című slágert... Semmi gond, szeressük egymást gyerekek.

Azokat viszont Bayer Zsolt után szabadon hadd állatozzam le, akik még arra sem veszik a fáradságot, hogy a lámpatesteket letakarítsák. Csak a mai 7 km-es lakhely-munkahely etapon találkoztam 15-20 ilyen marhával a reggeli sötétben. Az egyik kanyarodott is előttem balra a teljesen láthatatlan index-szel. Arra is rájöttem, hogy az ilyenre felesleges is rádudálni, mert egyszerűen nem fogja fel mekkora kretén...

Nekik kimaradt az a rajzfilm (is) ahol a blöki nem győzte hangsúlyozni: LÁTNI ÉS LÁTSZANI

Stop_Kozlekedj_okosan_kicsi-.jpg    

Szólj hozzá!

Címkék: Vezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://tomigarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr365018283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása