HTML

Tomi garázs

1:18-as autómodell, valamint autó prospektus bemutatók, autózással kapcsolatos gondolatok.

Friss topikok

Címkék

Bemutató: Kyosho Lamborghini Countach LP500S 1:18

2013.07.25. 18:24 MT21013

Külső1.JPG

Egy kedves olvasóm kérésének (örömmel) eleget téve újra Lamborghini bemutató következik. Ideje is volt már, hiszen mostanság az ágaskodó lovacskás konkurencia meglehetősen nagy létszámban képviseltette magát a blogon. A 80-as évek gyerekszoba poszter ikonja nekem egy filmbeli alakítása miatt is emlékezetes, amikor a Rain Man nyitójelenetében pakolják ki a Countach-okat. Minden normális embernek erről az egyébként zseniális filmről Dustin Hoffman, az autizmus, vagy éppen Tom Cruise jut eszébe. A hozzám hasonló autóbuziknak meg az induló képkockák maradtak meg. Anno még a Fischer márkájú videónkon néztem rongyosra a következő jelenetsort:

Külső5.JPG

A modellt bő két évvel ezelőtt sikerült beszereznem egy minőségi váltás keretében. Volt egy fekete Bburago változatom, amit a Kyosho beszerzése után eladtam. Akkoriban sem volt egyszerű beszerezni ezt a modellt. Mostanában ugyan több bukkan fel, de azért finoman fogalmazva sem dömpingáru. Sárgában vagy fehérben jobban tetszett volna, de mint Merkuros időkben a Trabantoknál - a szín megválasztására nem igazán volt lehetőségem.

Külső2.JPG

A külső megjelenést tekintve nem tudok semmilyen negatívumot mondani. Egyszerűen szép, tökéletes és átjön az egész lényege mint Pély Barnának a művészi katarzis a Megasztárban.

Külső3.JPG

Volt nekem is egy poszterem a falon, pont ebben a pózban, valószínűleg az USA valamelyik óceánpartján naplementében. A szép az egészben, hogy ma sem lenne ciki ugyanezzel az autóval mindez! Sőt! 

Külső4.JPG

Brutális a hátsó megjelenés is. Az ős Countach-hoz képest új a hatalmas vasalódeszka szárny és a sárvédő szélesítések. Szépek a régi Ikarusok hátsó lámpakiosztásához hasonló armatúrák, a feliratok és a kipufogók is mesteriek.  

Külső6.JPG

Egyik kedvencem az ajtók mögötti levegőbevezető nyílás. Aprólékos, finom mestermunka!

Szellőző.JPG

A modell alján lévő kis pöcköt benyomva lehet kibillenteni a rejtett lámpákat, utána már kézzel lehet teljesen kinyitni. Nagyon élethű és szépen kidolgozott részlet.

Lámpa.JPG

Szezám tárulj, minden nyitva:

Külső7.JPG

A felni a szokásos 80-as / 90-es évekbeli ötlyukú Lambo papucs, ami egyszerűségében nagyszerű. Countach és korai Diablo szinte elképzelhetetlen ezek nélkül. Később az Alfa 156-osokon volt hasonló. A modell felnijének kivitelezése is hibátlan.. 

Felni.JPG

Alul a mostanában megszokotthoz képest a meglehetős részletgazdagság tűnik fel. 

Alja.JPG

Hát igen, a nem kimondottan prémium-felsőkategóriás modelleknél azért ritkán látunk ilyen "apróságokat" kidolgozva az alsó fertályon.

Futómű.JPG

Az első szegmensben lapul a pótkerék és pár apróság. Ami közös bennük az a részletes, szép kialakítás.

Pótkerék.JPG

A motortér is az a fajta, amit erősen javallt nyitogatni. A szelepfedélen két Lamborghini felirat olvasható, a piros gyújtókábelek pedig zseniálisan néznek ki, főleg a szorítópántokkal együtt. 

Motor.JPG

A vasalódeszka szárny alatt lapul a csomagtartó, ami a valóságban 2 db iskolatej és egy hétvégi mellékletet tartalmazó Magyar Nemzet újság berakásakor már megtelt. Ami a modellt illeti a fedél belseje burkolt, az üreg kárpitozott, a zsanérozás pedig hihetetlenül finom és szép munka. Kell ennél több? 

Csomagtér.JPG

A külső szépséget lehet fokozni, ha a sirályszárnyas ajtókat felemeljük. Belül szívet dobogtatóan igényes kidolgozás fogad. A fő műszerek jól olvashatóak, az egészet áthatja a kissé elcsépelt élethűség jelző. De tényleg így van. Még a műszerfal textúrája is rátesz erre egy lapáttal. Perfetto macchina! 

Belül1.JPG

A 70-es évek rideg, szögletes belső világát tökéletesen visszaadja a beltér. A kárpit magától értetődő, de sokkal látványosabb a váltó előtti gombok, műszerek, vagy a műszerfal aprólékossága. Semmi elnagyolt részlet, tényleg szinte mindenre odafigyeltek. Öröm ilyen beltereket nézegetni.

Belül2.JPG

Ez a Countach a legjobb Kyosho hagyományokat követve egy igazi finom kis szerkezet. Aprólékos és igényesen kidolgozott részleteivel méltán büszkesége a Lamborghini sorozatomnak. Jó szívvel ajánlom, nyugodtan szerezze be magának aki Countach-ot szeretne. Nem fog benne csalódni!

Doboz.JPG

4 komment

Címkék: Modell Lamborghini Kyosho

A bejegyzés trackback címe:

https://tomigarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr405421930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Missa 2013.07.25. 20:05:42

Gratulálok, szép modell. Valamikor én is párhuzamban gyűjtöttem a Ferrarikkal a Lambókat. Aztán hely hiány miatt felszámoltam őket. na meg nekem is a Bburago-Maisto-Anson vonal jutott. Őszintén, ha nem pénz kérdés lenne ismét beszerezném őket, de minimum Kyosho-AutoArt vonalon. Bár pl. Diablo-ból nem tudom miért nem csináltak normál változatot. Azt hiszem AA-nak van, de nem rejtett lámpás.
Viszont ez a "kocka" nagyon jól sikerült kis portéka!
Ja, és a videó miatt is megértelek, hogy rongyossá nézted! Ilyen szép Ferrari 412i-t keveset látni mint a klipben. :-)

MT21013 2013.07.25. 20:59:41

@Missa: Köszi! Szerencsére nekem sikerült a Diablót átváltoztatni Bburago-ról AA-ra. Volt is róla bemutató. Tény a rejtett lámpás - vasalódeszkás változat nekem is jobban tetszett, de talán majd lesz egyszer olyan is.
A videóban lévő Ferrari? Hááááááát :-)))

Missa 2013.07.25. 21:03:02

@MT21013: Mi a gond a Ferrarival? Nem miatta szúrtad be a videót? :-)

MT21013 2013.07.26. 06:00:14

@Missa: Semmi gond vele természetesen, de azért ebben a filmben nekem a Countach-ok viszik a prímet :-)
süti beállítások módosítása