HTML

Tomi garázs

1:18-as autómodell, valamint autó prospektus bemutatók, autózással kapcsolatos gondolatok.

Friss topikok

Címkék

Veronika lányom és az autók

2013.02.04. 18:19 MT21013

Az élet úgy hozta, hogy két gyönyörű leányzóval ajándékozott meg a sors (és persze a párom), így a kisautók és az autóversenypályák helyett bizony be kell állnom a sorba a Barbie babák közé, főzőcskéznem kell, meg pisiltetni a sírós babát ha a gyermekeimmel játszani szeretnék. Eleinte elég furcsa volt, de már hozzászoktam. Néha azért ránéznek egy-egy új érkező modellemre, Lada fronton nagyjából képben vannak (apáé gombszemű...), a kisebbik már kért játékautót is, de alapvetően nem hozzák lázba őket a négykerekűek és ez így van jól.

Szerencsére elég sokat rajzolnak, a nagyobbik nemrég ajándék gyanánt lerajzolta nekem a családi "autóflottát". Gondoltam, ha már autós blogom van megmutatom, hogy egy 7 éves kislány mit vet papírra, ha felidézi emlékezetből a járgányokat.

1. Apa Ladája - alias Ivánka

Ivánka a nagy szerelem, apa féltve őrzött első autója, ami mindig ragyog mint a tücsök bizonyos testrésze. Amibe óvatosan szabad csak beszállni, amit simogatni kell, amiben a korabeli bólogató kutyával nem szabad játszani stb.

02.JPG

A rajzon szereplő járgánynak van némi nyc checker taxi beütése, de bizony ez a jó öreg 1200-esem. Az látszik, hogy a kocka jelleg elég erőteljesen megmaradt a lányomban. A dupla kerek lámpák tudat alatt talán arra utalnak, hogy egy klasszikus ezerötös még jobb lenne? 

Scan0003.jpg

2. TEVE a mindenes 

A jó öreg Astra kombi. Ő ugye azért lett teve, mert a típusneve is Caravan, van egy púpja, mindent elvisz és nem eszik sokat. Bizony vitt már komplett zuhanyfülkét lecsukott csomagtérajtóval, volt lakodalmi süteményszállító,  rendszeres családi karácsonyfa áruterítő, hétvégi házhoz cement és egyéb építőanyag cipelő, országjáró túrázó, végigcsinált 3 komplett költözést (többet remélem már nem fog...) És csak teszi a dolgát rendületlen, igazolva a tézist miszerint Opel sose kop el. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy én mindig is kényes voltam autóim műszaki-esztétikai állapotára. Megkapja mindegyik ami kell neki, elég komoly nagyszervizek is voltak már rajta (gumigarnitúrák, lengéscsillapítók, futóműalkatrészek, kipufogók, katalizátor, lambda szonda, 2 vezérműszíj csere vízpumpástul, görgőstül)  de akkor is 18 éves kora ellenére még egész jó bőrben van.

20070429_01.JPG

A rajzok közül talán ez lett a legelvontabb. Az látszik, hogy a tetősín és az antenna mély nyomokat hagyott, hiszen hangsúlyos elemként jelenik meg az alkotáson. A korábbi Renault Megane-ra emlékeztető fart a művészi szabadság jeleként kell értelmezni. Ja és ne feledkezzünk meg a körbezárt villám emblémáról, ami kicsit elforgatva ugyan, de elöl-hátul megtalálható.

Scan0004.jpg

3. Bambi az ovi-iskola-hipermarket versenyző

Eljött az idő amikor egy autóval egyre nehezebben, vagy sehogy sem tudtuk normálisan megoldani a reggeli logisztikai feladatokat. Amikor nagyobbik lányom készült az iskolába nem volt mese, kellett venni valami nőcis egérkamiont, amivel párom a gyerekeket tudja hozni-vinni és a belvárosi parkolás sem állítja megoldhatatlan feladatok elé. Összespóroltuk rá a keretet + félretéve egy komplett nagyszervizre valót elindultunk a fehérvári használt telepeket felkutatni. Azt eldöntöttem, hogy lakhelyünket én el nem hagyom autóért és ha nem engedik a márkaszervizes átvizsgálást, akkor hello. Persze az általam favorizált járgányokból egy sem akadt, viszont mi még akkor, decemberben akartunk valamit venni. Tisztán emlékszem a pillanatra amikor párom meglátta ezt a kékséget. Én persze próbáltam gyorsan tovább tessékelni, hiszen élénken élt bennem a céges Megane minden elektronikus nyűgje, meg a trélerezések, meg a havonkénti izzócserék. Azért párom csak elérte, hogy beleülhessen és 10 másodperccel később szerelmes pillantásokkal ismételgesse a "tomitomitomi eztezteztezt". Mondhattam én, hogy nyuszika én nem akarok franciát, mindhiába. Az átvizsgáláson annyi kiderült, hogy kicsit be vannak állva a fékek az állástól és ereszt a vízpumpa (azt meg amúgyis cserélik a vezérműszíjjal). Reménykedve néztem a szerelőre, hogy mondjon még valamit, hátha le tudom beszélni az asszonyt, de az közölte vele, hogy ezt a kocsit meg kell venni. Kicsit több mint egy éve van meg, alapvetően nincs vele gond, csak az a hülye digitális km óra rakoncátlankodik. Hol mér hol nem. A több 10 ezres szenzor cserére még nem szántam rá magam.

P2030001.JPG

Lányom rajzai közül ez a kedvencem. Tény, hogy esetlen bájával Bambi (az általam bambának tituált arca miatt kapta ezt a nevet) hat leginkább a gyerekekre. Ez a bohókás hangulat teljesen átjön a rajzon is. 

Scan0002.jpg

Ezen kívül készült még egy rajz, ami elnyerte a tetszésemet. Egyrészt szeretem a sárga színt, másrészt lányom olyan futurisztikus verdát kanyarított amilyet akár MZ/X is használhatna a jövőben.

Scan0001.jpg

Az antenna itt is fontos részlet. Hiába, muzikális a gyerek, folyton énekel meg zongorázik. A képzeletbeli járgányban több sorban lehet ülni, panorámatetős is, meg egyterű is. Hmm... Talán sejti, hogy az apja nagyon szeretne egy új Zafira Tourert?

opel_zafira-tourer-2011_r6.jpg.jpg

2 komment

Címkék: Vezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://tomigarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr355060998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=xapa= 2013.02.11. 22:22:00

:) :) Ha így folytatja a kislányod, a jövő Ferrarijain nem az a logó fog szerepelni, hogy "Pininfarina"...hanem: "Veronika" ! ;)

MT21013 2013.02.12. 18:29:23

:-) Lehet, bár annak jobban örülnék, ha abban a Zafirában lenne a neve belehímezve az egyik hátsó ülésen :-)
süti beállítások módosítása